Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/finekoekkenhaver.dk/public_html/wp-content/themes/Divi-3/includes/builder/functions.php on line 5733
ÆRT BLAUWSCHOKKER MARVÆRT Økologiske frø - Gammel arvesort - FINE KØKKENHAVER
ÆRT
BLAUWSCHOKKER
MARVÆRT
40 DKK

Ikke på lager

GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø

Pisum sativum. Elsker du også ærter? Du kommer ikke til at fortryde, Blauwschokker er en senere ært, som blomstrer med violette og lyselilla blomster. Den er taknemmelig, produktiv og bælgene er violette. Spis blomsterne og ærteskuddene. Husk et ærtestativ, de er nemme at bygge af bambuspinde, og du kan genbruge stativerne år efter år. Nye ærteskud smager ærtegodt, og det er dem du giver en høj pris for i supermarkedet – nu kan du høste dem selv – og endda i de smukkeste farver, normalt er ærteblomsterne hvide.

Råd: Høst tidlige ærteskud, som er de øverste 10-15 centimer på ærteplanten, til din salatskål. Inden du sår ærterne så læg ærterne i blød natten over (max 12 timer), tør dem på et viskestykke, og lad den lille spire titte frem – så er du klar til at så. Husk at spiren er roden. God fornøjelse.

Såning: Fra marts og frem til 15. juni. De første ærter sås kun i 3 cm dybe riller, de senere i 5–8 cm’s dybde. % cm imellem hver ært – vand godt, både før og efterfølgende.

Høst, bælg og spis: Fra maj og frem. De skal helst plukkes tidligt, inden ærterne og bælgene bliver for store. Den er en fremragende tørreært, så denne her sort kan du gemme efter tørring..

Ca. 100 frø/ærter i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Bønne, gulerod, dild, majs, agurk....