ARTISKOK
IMPERIAL STAR
35 DKK

Ikke på lager

GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø

Artiskok, Imperial Star, Cynara scolymus. Artiskok – din smukke stjerne! Kan dyrkes som enårig, men hvis du har plads, foreslår vi at du dyrker dem som flerårig. Artiskokker er vanvittige dekorative og arkitektoniske. De artiskokhoveder du ikke høster, vil udfolde sig den smukkeste lilla blomst i september, og tiltrække bier. Grøntsagen bliver op til 1 meter høj, så du kan nok forestille dig hvor smukt den vil trone i dine bede eller køkkenhave? Meget nem at så og udplante.

Råd: Skær de uåbnede blomsterhoveder af, kog dem i cirka 20 minutter, og den inderste kødfulde base nydes med koldt smør, vineddike eller hollandaisesauce – mums! Man kan også spise de små uåbnede hoveder fra sideskuddene - de er rigtig gode at sylte.

Såning: Artiskok forkultiveres i marts. Frøene ligner solsikkefrø og er nemme at håndtere. Så dem i potter, og sæt dem lunt. Spirer efter 10 dage.

Udplantning:  I maj. Inden udplantning hærdes planterne ved gradvis tilvænning til livet udendørs. Sæt dem i let skygge og læ nogle timer om dagen.

Blomstring: September, hvis artiskokhovederne ikke høstes.

Spis: Knopperne er klar til høst, når de er 8-12 cm i diameter.  Hvis først blomsten begynder at folde sig ud, er tidspunktet for høst forpasset, og du må i stedet glæde dig over blomstens skønhed. Velbekomme!

Ca. 10 frø i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Artiskok er gode venner med alle....