BLADBEDE
FLERFARVET
35 DKK

Ikke på lager

GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø

Beta vulgaris subsp. vulgaris . Vidunderlig flerfarvet bladbede, som er en bestseller her hos Fine køkkenhaver, vi dyrker den altid, fordi at bladbeder kan bruges i næsten alle retter. Fantastisk i salater, tærter og i omelet, både på grund af smagen, men også fordi den er så farverig. Den er meget hårdfør. Lad den stå i køkkenhaven vinteren over, og den vil skyde igen til foråret – hvor du så kan høste frø – voila! Er også fantastiske i gratinerede retter med ost. Vi kunne blive ved….

Råd: Start med de udvendige blade og træk stængerne væk med en skarp nedadgående trækkraft når du høster i starten. Lad planterne vokse lidt igen og høst så efter behov. Du kan så bladbeder helt frem til juli måned som 2. afgrøde efter f.eks. radiser eller salat. Derved får man nogle små, fine planter, som man kan høste blade af langt hen på efteråret, og som har bedre overvintringsmuligheder.

Såning: Så fra sidst i april og frem til august. Så frøene i 2–3 cm’s dybde. Der går 1–2 uger, før planterne dukker op af jorden. Afstanden mellem planterne er afhængig af, hvordan man ønsker at høste afgrøden. For at afgrøden skal udvikle sig optimalt, skal der være 20–25 cm mellem planterne og 40–50 cm mellem rækkerne. Til høst som ikke fuldt udviklede planter (babyleaves) bruges en planteafstand helt ned til 2–4 cm ligesom for spinat.

Pluk og spis: Fra juni og frem – høst løs, den skyder igen.

Ca. 200 frø i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Kål, gulerødder, radise....