Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/finekoekkenhaver.dk/public_html/wp-content/themes/Divi-3/includes/builder/functions.php on line 5733
BREDBLADET PERSILLE ITALIAN GIANT Økologiske frø - Gammel arvesort - FINE KØKKENHAVER
BREDBLADET PERSILLE
ITALIAN GIANT
30 DKK

Ikke på lager

GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø

Petroselinum crispum. Kraftig velsmagende bredbladet persille, god som kantplante og i drivhuset. At så persille er en udfordring, men når du først har fået taget på det – så kan du ikke undvære den. Den persille du selv høster, smager MEGET bedre og kraftigere end den du køber i supermarkedet. Det tager tid før den spirer, fortvivl ikke den er værd at vente på. Husk den er to-årig.

Råd: Hvor de fleste krydderurter sætter pris på masser af sol og ikke går af vejen for tør jord, vokser persillen bedst på steder, hvor der ikke er alt for tørt, og hvor solen ikke bager ubønhørligt. Persillen udvikler sig desuden bedst, hvis den passes med både vand og næring.Normalt sår man persille i det tidlige forår, men du kan også så i eftersommeren, og hvis de små persilleplanter spirer og klarer vinteren, får man masser af persille i forsommeren.

Såning: Persillefrø spirer langsomt – 3–6 uger afhængig af temperatur – og i den periode skal de have en passende fugtighed, ellers spirer de ikke. Det er derfor en fordel at så dem tidligt – så snart jorden er bekvem i marts – så spirer de, når temperaturen er til det. Når frøene efter såning først i april er begyndt at spire, må jorden ikke tørre ud. Gør den det, dør den spæde plante. Derfor skal du sørge for at holde jorden jævnt fugtig i fremspiringsfasen.Plant ud når den har dannet rodnet.

På friland: Persille sås i rækker med 3 rækker på et bed – eller 35 cm mellem rækkerne. Når planterne har fået lidt størrelse, tyndes til 10–15 cm afstand, så det bliver store veludviklede planter.
Ca. 600 frø i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Asparges, gulerod, rose, tomat