BROCCOLI
PURPLE SPROUTING EARLY
35 DKK

Ikke på lager

GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø

Lækker lilla økologisk broccoli, til høst i tidlig forår, tager et år fra plantning til høst, men den er bestemt ventetiden værd, og kan blive næsten 1 meter høj. Den ELSKER vand, og du kan så den direkte på friland, jeg forspirer oftest for at opnå så stærke planter som muligt. Broccoli smager skønt i tærter, salater, som snack og sammen med smeltet cheddar i et fad. De smukke broccoliblomster er spiselige og smukke i buketter - hele planten kan spises. Den er ventetiden værd – om sommeren har du alligevel en masse andre lækre afgrøder du høster af. Stænglerne er en delikatesse, hovederne bliver grønne når de koges.

Broccoli er medlem af kålfamilien, og plantes sammen med andre kål og majroer.

Råd: Om sommeren skal der høstes mindst 2–3 gange om ugen i sommermånederne, den går hurtigt i blomst. Spis dem eller bind buketter. I efteråret er det nok med 1 gang om ugen. Men det er vigtigt at få ­høstet dem, mens hovedet er helt knyttet. De kan opbevares i køleskab i 1–2 uger i en plastpose eller fryses i små buketter.

Såning: Forspiring fra april eller udplantning mellem 1. juni og Sankthans. De mange små hoveder på sideskuddene, tager ikke skade af den første natte­frost. Afstanden mellem planterækkerne bør være 40–50 cm. På et 120 cm bredt bed kan der stå 3 rækker broccoli.

Pluk og nyd: Fra marts året efter og frem.

Ca. 300 frø i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Salat, løg og beder....