EVIGHEDSPORRER
GIANT WINTER
35 DKK

Ikke på lager

GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø

Vi har kæmpestort held med porrer i vores køkkenhaver. De er SÅ nemme at passe, og er den mest vidunderlige vintergrøntsag du kan forstille dig. Til supper, simreretter, tærter og hvis du mangler et løg….. De står vinteren igennem, og er en vintergrøntsag som er et ”Must Have”. Plant rigeligt – forspir rigeligt, du kommer til at elske dem.

Råd: Læg halm rundt om porrerne i beddet. Dermed kan du grave dem op under frost, fordi at halmen varmer jorden. Gode naboplanter er gulerødder, hvidløg og rødbede, som du naturligvis også kan køber her hos Fine køkkenhaver.

Såning: Forspir indenfor sidst i marts. Dine spirer ligner tynde purløg – det er perfekt. Når man planter porre i jorden, så er den første tanke er, at den purløgsdusk den bliver aldrig til noget! MEN DET GØR DEN! Vi har forspiret sent i marts, og fået de skønneste porrer. Det vigtigste er at planten er hårdfør, og at frosten er væk.

Der er ikke svært at lave porreplanter. De sås i sidste halvdel af marts i potter eller kasser i drivhuset  (eller indendøre) Der dækkes med ½–1 cm jord, som trykkes let til med håndfladen. Såjorden skal være tilpas fugtig, og der gives en let overbrusning efter såningen, hvorpå Potten/kassen dækkes med klar plastfolie, til kimplanterne er spiret frem. Porreplanter skal have rimelig plads, så tynd til 2 cm afstand mellem planterne. Først i maj flyttes kasserne på friland til afhærdning en til to uger før udplantning
Ca. 350 frø i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Gulerod, selleri, løg...