LILLA GRØNKÅL
ROTE KRAUSER
40 DKK
 

Ikke på lager

 
GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø

Brassica oleracea var. sabellica

 
Vi elsker den! Den smager fantastisk, står helt ind i foråret og er vidunderlig i buketter. Grønkål er meget rig på vitaminer og mineraler og da de fleste sorter samtidig er vinterhårdføre, er det en af vores bedste vintergrønsager. Denne her grønkål har et lilla skær med lilla stængler, og den smager godt! Den kan stå sammen med vores palmekål, og du kan sætte dem sammen med dens kålfamilie som fx broccoli og rødkål. Spis kålen sammen med æbler, nødder og honning, eller lav grønlangkål – det smager himmelsk – husk at søde din grønlangkål med sukker. Velbekomme!

Råd: Sæt forskellige slags kål sammen, det giver et flot farvespil, og du kan selv blande en skål med forskellige kålsorter til middagsbordet. Husk net over din kål, for den hvide kålsommerfugl kommer på besøg hver sommer.

Såning: Frø sås inde fra april til juni, og plantes så ud på voksestedet – husk de skal have masser af vand. Frøene kan også sås direkte på voksestedet fra sidst april til maj. Sådybden bør være 1 cm. Planteafstand 30 cm.

Høst og spis: Fra oktober og frem til foråret – husk den skal have frost før du høster. Lad den stå helt hen i foråret, mange høster stadig i marts, og det er jo en sand fornøjelse.

Ca. 50 frø i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Bønne, bladbede, blomster...