Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/finekoekkenhaver.dk/public_html/wp-content/themes/Divi-3/includes/builder/functions.php on line 5733
HJULKRONE AGURKEURT Økologisk frø Gammel sort. FINE KØKKENHAVER
HJULKRONE
AGURKEURT
35 DKK

Ikke på lager

GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø - Borago Officinalis

  Hjulkrone er en gammel arvesort og er fyldt med fine stjerneblomster i intens himmelblå farve, som blomstrer hele sommeren. De er SÅ velkomne i vores haver fordi de er så smukke og frodige. Hjulkronen spiste man engang, men ifølge fødevarestyrelsen er planten giftig - også selvom den dufter af agurk, så vi anbefaler ikke at den spises. Husk at den sår sig selv – så de blå stjerner bliver heldigvis i din have.

Råd: Du skal huske at pille blomsterne af den meget stikkende stilk. De pynter i alle mulige sammenhænge. Blomsterne kan pynte på alt hvad du kan forestille dig af desserter, kager, salater og sandwich. Men de bør kun spises i meget begrænset omfang – det er vigtigt.

Såning: Sås direkte på voksestedet fra april – juli. Sådybden bør være 1 cm og planteafstanden 30 cm. Trives i sol og halvskygge.

Blomstring: Hjulkrone blomstrer smukt i juni-september, og tiltrækker bier. 

Pluk og nyd: Når den blomstrer, den pynter i køkkenhaven, på kager og i drinks.

Ca. 100 frø i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Ærter og spinat....