HONNINGURT
MANURE PHACELIA
40 DKK

På lager

GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø

 

Honningurt er en efterafgrøde, med bregnelignede blade og smukke hvidlige lyseblå blomster. Den gør sig strålende i bede og som bunddække. Honningurt er en forældet plante, og ved at så urten imellem grøntsagsrækkerne, så formindsker du herkomsten af bladlus. Den er uundværlig i din køkkenhave, den dufter vidunderligt af honning og hvis du sår den efter høst, så tilfører den jorden kvælstof – det er en jordforbedringsplante af de skønneste.

Råd: Du kan plante den overalt, for den er lidt ensom og ikke i familie med andre sorter. Efterså i august-september, når honningurten er synlig, begynder den at optage næringsstoffer - og forsætter frem til frosten sætter ind og visner. Når næringsstofferne er i de visne plantedele, frigives de ikke, før temperaturen stiger igen til foråret. Den visne honningurt kultiveres ned i jorden til foråret og bliver omdannet til næringsstoffer - skønt ikke?

Såning: Frø sås direkte på voksestedet fra marts til september. Sådybden er ca ¼ cm og med 10-15 cm imellem. Den trives i sol.

Blomstring: Juni til oktober, og har en meget høj værdi af pollen og nektar.

Ca. 30 gram frø i bæredygtig papirspose
Ca. til 10 m2
Gode naboplanter:
Fungerer perfekt som jordforbedring.....