Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/finekoekkenhaver.dk/public_html/wp-content/themes/Divi-3/includes/builder/functions.php on line 5733
PALMEKÅL NERO DI TOSCANA Økologiske frø - FINE KØKKENHAVER
PALMEKÅL
NERO DI TOSCANA
35 DKK

Ikke på lager

GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø

Brassica oleracea var. Sabellica. Palmekål er lækker vintermad. Den er sund og troner så smukt i haven, og du har den hele vintersæsonen. Palmekål ligner med sin roset af lange, smalle blade, som er mørkt blågrønne, en lille palme - deraf navnet palmekål. Palmekål er en meget populær grønsag i Toscana. Den er kendt helt tilbage fra 1800-tallet, den er nem at passe. Kan overvintre og til foråret vil den få smukke gule blomster. Bierne elsker blomsterne - for de er fyldte med lækker pollen og nektar.

Råd: Palmekål skal have frost, ligesom grønkålen, så er smagen optimal. Palmekålen kan også blot plantes som pynt, men det er nu synd og skam ikke at spise af den.Den er smuk i buketter og kan nydes med æbler, honningglaserede valnødder og olivenolie.

Såning: Frø sås inde fra april til juni, og plantes så ud på voksestedet – husk de skal have masser af vand. Frøene kan også sås direkte på voksestedet fra sidst april til maj. Sådybden bør være 1 cm. Planteafstand 30 cm. Forkultivering er dog en fordel.

Høst og spis: Fra oktober og frem i foråret. De unge blade kan spises rå. Udviklingstiden er cirka 70 dage. Husk den skal have frost, ligesom grønkål, så smager den meget bedre.

Ca. 100 frø i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Bønne, rødbede, spinat (Erbette)....