SALAT
OAK LEAF SALAD BOWL
35 DKK

Ikke på lager

GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø

Lactuca sativa. Sprød og lækker salat, som vi har stor succes med, både på friland og i væksthuset. Vi forspirer den naturligvis, og den giver stor høst og smager vidunderlig. Når vi høster den, så skyder den igen. Den smager dejligt og krydret, og er nem at så direkte på friland eller i drivhuset. Masser af lange grønne blade, som giver din salatskål et anderledes udseende end almindelig salat. Den er fantastisk med en sennepsdressing og ristede pinjekerner.

Råd: Når jorden bliver varmere, tager det færre dage for frøene at spire. Men når jordtemperaturen bliver endnu højere, spirer salat dårligere, og ved 20-22° spirer den stort set ikke. I varmt vejr er det derfor lettere at forkultivere og plante ud i stedet for. Skær den af ved roden, og den vil spire igen.

Såning: Du kan så frøene direkte på friland, eller forspire indendøre i marts og plante ud når salatplanten har en vis størrelse. Vi foretrækker forspiring. Salat kan sås på friland fra april til august. Husk at salat, midt på sommeren, går hurtigt i blomst. I forårsmånederne er det helt uden problemer at så en række salat direkte i jorden på friland og i drivhuset, Salat kan spire allerede ved 4° grader.

Høst og spis : Hvis du vil spise babysalatblade, så høst tidligere, eller så en rende tæt som du kun høster babyblade fra. Høst salat om morgenen – så er den mere saftspændt. Fra maj og frem, tidligere i drivhus.

Ca. 500 frø i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Ært, jordbær, fennikel...