Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/finekoekkenhaver.dk/public_html/wp-content/themes/Divi-3/includes/builder/functions.php on line 5733
SALATLØG-FORÅRSLØG ISHIKURA Økologiske frø - Gammel arvesort - FINE KØKKENHAVER
SALAT / FORÅRSLØG
ISHIKURA
35 DKK

Ikke på lager

 
GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø - Allium fistulosum

 
Vi bruger ofte forårsløg, og vi vil så gerne have dem i køkkehaven. Denne sort er vinterhårdfør, som porrer. Du kan behandle den som en porre, og lade den stå ind i efteråret. Udviklingstiden er cirka12 uger, og den er nem at drive frem. Et stort løg med et langt skaft, meget velsmagende, dog lidt mildere en almindelige løgtyper.

Råd: Løg beskytter gulerødder og rødbeder mod gulerodsfluen, og vidste du at selvsåede løg er mere modstandsdygtige end sætteløg. Endnu en god grund til at så selv.

Såning: Så inde – plant ude. Sidst i februar eller marts sås i en potte på 15–20 cm i pottemuld – ikke så- og priklejord. Ved at bruge kraftigere jord og en stor potte, kan løgene blive på samme sted til udplantningen. Når vejret er forårsagtigt i april plantes med 5–10 cm’s mellemrum i rækkerne. Det er tæt, men ved at høste lidt spredt, får de senere løg bedre plads.

Høst og spis: Sidst på sommeren er den klar til salatskålen og til wokgryden. Når den er omkring 1 centimeter i diameter kan den høstes.

Ca. 500 frø i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Bede, kålfamilien, amarant...