SUKKERMAJS
TRUE GOLD
40 DKK

Ikke på lager

 
GAMMEL ARVESORT

Økologiske frø - Zea mays

 
Sød sprød majs, med en fed lækker smørsmag og gyldne kerner. Det er en gammel sort, som år efter år beriger os med sit store udbytte. Hjemmedyrkede majs slår købte majs med flere længder, denne sort er høj og middeltidlig. Dette er ikke en F1, så du kan selv høste frø fra majsen og gemme til næste år. Nemme at så, og så fine i køkkenhaven. Gode naboplanter kan være bønner, squash og agurker.

Råd: Husk at så majs sammen i en firkant– ikke i rækker, fordi de skal bestøve hinanden. Høst majs LIGE inden du skal spise dem – så er de sødest. Forkultivering af majs, giver et mere sikkert resultat. Vi har dog stort held med såning på friland.

Såning: Majs forkultiveres i potter – fx 2 planter i 10–12 cm potter. Hvis man har flere planter i samme potte, kan de fint skilles ad, når de skal plantes ud.  Majs sås allerførst i maj måned. Hvis man sætter potterne til spiring et varmt sted, cirka 25° C, spirer de sikkert på kun 3–4 dage, hvorefter de kan sættes i drivhus. Derefter går det stærkt. De er klar til udplantning efter 3 uger i drivhuset. De udplantes i en lun periode, når der ikke længere er risiko for frost. På friland: Når jorden er 15 grader varm, sådybden bør være: 3 cm – så 3 frø sammen og tynd ud til en plante. 25-30 cm mellem hver plante.

Høst og spis: I september.

Ca. 50 frø i bæredygtig papirspose
Gode naboplanter:
Hestebønne, amarant, morgenfruer...